- Den viktigste grunnen til å bruke Mevo var at vi måtte finne et verktøy for å kommunisere effektivt med de ansatte som faktisk selger produktene våre ute i butikkene.

Fredrik Mandt
Markedssjef i Amer Sports Norway

Amer Sports Norway forhandler sports- og fritidsmærker som Salomon, Wilson, Arc`teryx, Atomic, Mavic og Suunto. De har samarbejdet med Mevo fra begyndelsen, og har selv været delagtige i udformningen og i indholdet på app´en og konkurrencerne.

I tæt samarbejde med Mevo lavde de en løbekonkurrence, hvor antal kilometer blev registreret. Fra 16 butikker blev to personer udpegede. De skulle være aktive løbere, og butikkerne var specialbutikker eller butikker med specielt fokus på de bedste og hurtigste løberne.

Amer Sports Norway havde valgt et premium-mærke fra Salomon til kampagnen, skyruning/terrænskoen S-Lab. S-Lab er topkonceptet i Salomon, udviklet med  hjælp fra nogen af landets bedste løpere. S-Lab findes ikke bare indenfor terrænløb, men også indenfor langrend og alpint.

For Salomon og Amer Sports Norway var det vigtigt ikke at meget gå bredt ud, men at udvælge de bedste og vigtigste butikker, og dermed køre topproduktet ind der.

Med Salomon valgte Amer Sports en lidt speciel kampagne, med mere fokus på at sælgerne selv skulle være aktive med Salomons produkter og selv gøre sig sine erfaringer.

Målet var dels at motivere sælgerne til at skulle formidle sin kærlighed til løbesporten , men også at vise at skoene var af højeste kvalitet til de mest krævende og rutinerede løbere. Altså ikke en ren salgskampagne rettet mod kunderne, men for at opbygge viden og kredit hos sælgerne.

spm

171 kunnskapstester med 855 spørsmål ble bestått.

km

32 deltagere kjempet om en startplass i Tromsø Skyrace

salomon-1

- De ansatte i butikkene opplever at dette er en helt annerledes måte å jobbe med branding og opplæring. Ikke minst er det en mye mer motiverende måte å gjøre det på. Spesielt når det gjelder produkter med mye teknisk informasjon, ser vi en stor fordel med Mevos verktøy.

Fredrik Mandt,
Markedssjef i Amer Sports Norway

Amers Sports fikk også innfridd en annen målsetting med denne kampanjen. De fikk satt butikkopplæring – både i forhold til produkt og ikke minst i forhold til brand, mer i system. Det var en stor fordel å kunne treffe folk på en flate der de ofte er, på mobilen, og her ha en interaksjon med brukerne også utenfor den ordinære arbeidstiden.

Erfaringene av Salomon-kampanjen var veldig gode. Nå begynner fase to. Tanken er å føre det videre på flere av Amers merkevarer i porteføljen og neste merke ut er Suunto, en teknisk krevende merkevare.

Ser man på aktiviteter er både langrenn, alpin og terreng- og toppturer aktiviteter som egner seg veldig bra for denne type kampanjer. Salomons S-Lab-kampanje var smal, og konsentrerte seg bare om ett produkt, rettet mot et lite utvalgt brukere. Nå skal verktøyet tilpasses flere flater, både ganske smalt mot de spesialiserte sportsbutikkene, men også veldig bredt mot mange butikker og store kundegrupper.

salomon-xreid_july-3rd-2015_hardanger_kyle-meyr_lr-08970460x460

- Jeg syntes det var kult at halve delen var quizbasert. Du var tvunget til å søke opp informasjonen selv, den ble ikke bare lagt i fanget på deg. Jeg opplevde at jeg lærte meg mer på denne måten. Vi var to stykker fra butikken her og begge er aktive løpere, så vi trigget hverandre og var lenge med helt i toppen av konkurransen. Det var et bra opplegg.

Lars Johan Fredriksson-Bjanes, Sport1 Storgata Oslo

Ønsker du at vide mere?

Giv os dine kontaktoplysninger og en af ​​vores rådgivere vil kontakte dig.

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked

MEVO NORWAY AS
Sandakerveien 24 C
0473 Oslo

Phone: (+47) 990 16 250
E-mail: info@mevo.no